Galerie artişti

Lucia Lazăr

Interpret de folclor din zona Ialomiţei

M-am născut în comuna Gârbovi, oraşul Urziceni, judeţul Ialomiţa, într-o casa cu patru copii, toţi iubitori de folclor, însa numai eu cânt.
De copil am cantat la scoala, la 14 ani pe scena caminului cultural al comunei, pana la 18 ani. Dupa aceasta varsta am plecat la Bucuresti si am continuat sa cant in ansamblul intreprinderii unde lucram casier. Astfel am participat la multe concursuri si festivaluri cum ar fi Cantarea Romaniei, pana la Revolutie.
Multi ani am intrerupt orice legatura cu cantatul, sotul s-a opus. In acest repaus muzical am scris versurile acestui album, iar anul acesta l-am imprimat si scos pe piata. Albumul cuprinde cantece cu autobiografia mea, a satului, melodii de suflet inspirate din viata omului de la tara, dragostea de mama, de oameni, de neamul romanesc.
Cant cu credinta in Dumnezeu si mult optimism, doresc ca melodiile mele sa ajunga usor la inimile oamenilor. Le daruiesc cu multa dragoste oamenilor ce iubesc folclorul autentic.

Medalion de interpret

Gârbovi, locul unde s-au așezat cei încovoiați de biruri din Ardeal, s-a încăpățânat să existe de-a lungul timpului în asprimea Bărăganului. Naparis a vărsat poveștile oamenilor în bătrânul Istru . Panait Istrati, în “Ciulinii Bărăganului”, spunea că: „Visări, gândiri și înălțări, iată ce dă gravitate omului născut în Bărăgan!”
Cu Lucia Lazar este, poate, mai ușor să-i înțelegi pe gârboveni. Cu un destins deloc ușor, a reușit să ajungă pe scenele naționale cu cântece despre satul din Bărăgan, viața la țară și dragostea de oameni și neam.
Lucia Lazăr face parte dintr-o generație care caută încă deslușiri ale altor vremuri! Căutările sale aduc la iveală povești de viață încărcate de emoție, durere și taine! Toate însă sunt recuperate și transformate în cânt, ca într-o curgere domoală, care unește timpuri, întâmplări, oameni. Prețuind credința în Dumnezeu și iubirea de mamă, Lucia Lazăr se distinge prin optimism și încredere, dragoste și dăruire, oferind folclor autentic din Gârbovii Ialomiței.

Galerie media

Lasă un răspuns